Tukhut verbouwing

16 augustus 2020: Update verbouwing Tukhut.

Benieuwd naar de huidige status van de Tukhut-verbouwing, heeft de webmaster van www.tukhut.nl de afgelopen week weer eens een kijkje genomen in Sy en met eigen ogen bekeken wat de actuele stand van zaken is. Er zijn inmiddels weer heel wat stappen gezet en werk verzet, maar ... er dient ook nog ontzettend veel te gebeuren. Bovendien wordt momenteel ook bekeken welke impact de in België verplichte Corona-maatregelen op de herinrichting en de heropening zullen hebben. Het is niet aan mij om hier een indicatie te geven wanneer de eerste gasten in de geheel vernieuwde Tukhut - die vanaf dan de HerBerg zal heten - kunnen overnachten. De NKBV zal binnenkort met nadere informatie over een beoogde openingsdatum van de HerBerg naar buiten komen. Zodra hierover meer bekend is, zal e.e.a. ook hier vermeld worden.

Met vriendelijke groet, Pierre Linssen
webmaster www.tukhut.nl


15 februari 2020: De verbouwing van de Tukhut begint te vorderen ...

De Tukhut webmaster heeft onlangs, zakelijk onderweg in de grensregio, besloten om weer eens een kijkje te gaan nemen bij de Tukhut-verbouwing. En gelukkig is ondertussen sprake van enige vooruitgang. De complete dakbedekking van de Tukhut is onlangs vernieuwd en er zijn nieuwe kantelramen in het dak aangebracht. Ook het casco van de uitbouw aan de achterkant staat inmiddels. En zowel beneden als boven zijn door de aannemer ook al de nodige tussenwanden geplaatst. Om een goede indruk te krijgen van de huidige status, zijn een aantal foto's en een video gemaakt. Uit deze beelden moge blijken dat er toch nog wel het nodige dient te gebeuren ... Zoals het er nu naar uitziet, maar dan moet echt alles meezitten, zouden we medio juni 2020 de eerste gasten in de geheel vernieuwde Tukhut - die vanaf dan de HerBerg zal heten - kunnen verwelkomen. Wordt vervolgd !!! Voor een fotoserie, zie hieronder. Voor een video, zie daar ...

24 oktober 2019: Sloopfase Tukhut is bijna afgerond.

De Tukhut webmaster heeft onlangs, zakelijk onderweg van Frankfurt naar Luik, besloten om ook maar eens een kijkje te gaan nemen bij de Tukhut. In verband met de verbouwing, is de Tukhut sinds medio juli 2019 gesloten. Hoe staat het er anno heden voor? Zijn de noodzakelijke sloopwerkzaamheden inmiddels afgerond en is men al aan het bouwen geslagen? Om een goede indruk te krijgen van de huidige status, zijn een aantal foto's en een video gemaakt. Uit deze beelden moge blijken dat de sloopfase inmiddels bijna is afgerond. Nu is het de hoogste tijd voor het echte werk! Voor foto's, zie hieronder. Voor een video, zie daar ...


15 oktober 2019: Verbouwing Tukhut ligt op schema.

Even een korte update over de verbouwing van de Tukhut. Eind juli 2019 is de Tukhut "ontruimd". Daarna is de verbouwing van de Tukhut voortvarend van start gegaan. Momenteel wordt druk geklust en zijn de verbouwingswerkzaamheden in volle gang. Volgens de huidige planning is de verbouwing van onze Tukhut rond 1 maart 2020 gereed. Dan is het nog even opruimen en schoonmaken geblazen en vervolgens zal "De Herberg" weer ingericht worden. Daarna zullen de Patrons instructie krijgen over de verbouwde accommodatie en over alle vernieuwde apparatuur. Ergens in april 2020 zou de Tukhut dan onder de nieuwe naam "De Herberg" weer heropend kunnen worden. Wordt vervolgd ...


Tukhut verbouwing gaat definitief begin augustus 2019 van start.

Eindelijk is het zo ver! Op 25 juni jl. heeft het bestuur van de NKBV de financiering ten behoeve van de verbouwing van de Tukhut volledig goedgekeurd. Dit betekent dat de verbouwing nu definitief doorgaat! De verbouwing van de Tukhut zal starten op 5 augustus a.s. en deze werkzaamheden zullen ruim een halfjaar in beslag nemen. Volgens de huidige planning zal een compleet vernieuwde Tukhut vermoedelijk medio april 2020 en wel onder de naam "de Herberg" feestelijk heropend worden.

Omdat voorafgaand aan de verbouwing van de Tukhut eerst nog heel wat zaken geregeld dienen te worden, zal de Tukhut vanaf zondagavond 14 juli 2019 voor alle bezoekers gesloten worden.

Met vriendelijke groet,
Robin Baks, directeur NKBV

Tukhut blijft in ieder geval open tot eind oktober 2018.

Zoals het inmiddels ernaar uitziet, zal de Tukhut in ieder geval tot eind oktober 2018 geopend blijven. Volgens de huidige planning en inzichten zou de verbouwing van de Tukhut dan in november/december 2018 kunnen beginnen. Het betreft een verbouwing die best ingrijpend is: volledige uitbouw naar achteren, meerdere (kleinere) kamers, een nieuwe keuken, nieuw sanitair, nieuwe bar, een nieuw ingerichte verblijfsruimte, inclusief open haard. Kortom: met deze ingrijpende modernisering van de Tukhut zullen behoorlijk wat maanden gemoeid zijn. Het zou mooi zijn als de Tukhut ergens in 2019 onder de nieuwe naam "de HerBerg" heropend zou kunnen worden.

15 juli 2017: Verbouwing Tukhut niet voor einde winter 2018

De Tukhut zal - in tegenstelling tot eerdere berichten - NIET al in het najaar van 2017 grondig verbouwd worden. Op zijn vroegst zal operatie Tukhut-verbouwing pas eind winter 2018 gaan plaatsvinden. Reden: er is nog geen finale overeenstemming met een aannemer bereikt. Dat betekent dat onze Tukhut tot eind 2017 gewoon alle weekends geopend zal zijn en dat geldt natuurlijk ook voor de herfstvakantie- en kerstvakantieperiode. Let op: De openingstijden vanaf 8 januari 2018 zijn nog even onder voorbehoud. Meer nieuws volgt binnenkort !!!

18 februari 2017: Tukhut wordt HerBerg.

Na jaren van voorbereiding, gaat onze Tukhut in Sy fors op de schop. Het NKBV-onderkomen in de Belgische Ardennen wordt van onder tot boven stevig gerenoveerd. De sfeer wordt opener en lichter, er komt meer ruimte en beneden komt ook een aparte trainingsruimte en zelfs een open haard. Bovendien krijgt de Tukhut na 40 jaar 'n nieuwe naam. Recent is NKBV-medewerker Reinier Rijke, projectleider voor de verbouwing van de Tukhut, geïnterviewd over de plannen. Meer weten? Lees verder ...

10 januari 2017: Vergunningsaanvraag verbouwing Tukhut ingediend.

De Tukhut zal in het najaar van 2017 grondig verbouwd worden. Dat betekent dat de Tukhut waarschijnlijk na de zomervakantie 2017 minimaal een aantal maanden gesloten zal zijn. Vermelde openingstijden, na 27 aug. 2017, zijn dus onder voorbehoud !!! Vandaag is de vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Sy Ferrières sur Ourthe. Architect Laurane van het bureau Maine & Ma Architectes heeft met Henk Baan, Ton Gerards en Reinier Rijke van de Tukhut verbouwingscommissie de laatste details doorgenomen waarna de aanvraag is ingediend. Meer nieuws volgt binnenkort !!!

15 juli 2016: Status van de aanstaande Tukhut-verbouwing.

Slagen in de voorbereiding is de voorbereiding van het slagen. Zo zou je de activiteiten rondom de aanstaande Tukhut-verbouwing het beste kunnen typeren. Op de ledenvergadering van najaar 2015 is een definitief GO gegeven voor de plannen om van de Tukhut op korte termijn een eigentijds trainingscentrum te maken met o.a. meer en kleinere slaapvertrekken, modern sanitair, een vernieuwde algemene ruimte en een vernieuwde keuken. Inmiddels is de architectuur goedgekeurd en worden ijverig de bouwtekeningen gemaakt. Ook niet verkeerd: het budget is beschikbaar en er worden aannemers uitgenodigd voor deze klus in te schrijven. Concreet: de Tukhut zal in ieder geval tot eind 2016 nog open blijven. Het streven is om begin 2017 te starten met de verbouwing. Trouwens, de verbouwde Tukhut zal uiteindelijk onder een nieuwe naam door het leven gaan. Maar daarover een andere keer meer.