Sportieve Activiteiten

Workshops

Je wilt graag eens gaan wandelen in de bergen, met je gezin of met vrienden, maar niet zonder goede voorbereiding. Hoe "lees" je het weer in de Alpen? Hoe maak je gebruik van GPS? Welke basale alpiene technieken heb je nodig? De NKBV heeft voor 2017 weer diverse interessante workshops in de aanbieding die in en om de Tukhut worden georganiseerd. Wat dacht je bijv. van workshops voor: bergwandelen (met kinderen), kaart, kompas & GPS? Nog geen NKBV-lid? Ook dan ben je welkom.

meer

Wandelen

Op deze pagina vindt u diverse wandelroutes die bijna allemaal de Tukhut als vertrek- en eindpunt hebben. Een speciaal woord van dank richting Dirk van den Oetelaar, de auteur van de meeste Tukhut wandelingen. Alle Tukhut wandelroutes zijn opgesteld in PDF-format. Wij houden ons graag aanbevolen voor andere mooie wandelroutes die u recent in de buurt van Sy heeft gelopen. Mail uw wandelroute dan naar info@tukhut.nl. Dan zorgen wij voor plaatsing.

meer

Fietsen

De afgelopen jaren is steeds meer belangstelling ontstaan voor fietsroutes die in de buurt van Sy mogelijk zijn. Inmiddels staan de eerste routes alweer een tijdje online. En die zijn al heel wat keren gedownload. Echter, een kleine handicap: We hebben ze nog lang niet allemaal. Dus wie zin heeft om mee te werken aan het samenstellen van diverse Tukhut fietsroutes, kan zich via info@tukhut.nl melden bij de webmaster.

meer

KanoŽn

Puur en ongedwongen peddelplezier door de doorgaans prachtige en ongerepte natuur van de Belgische Ardennen. KanoŽn op de Ourthe, de Lesse, de Amblève of de Semois, het is en blijft een verrassende en verfrissende sportieve activiteit. Water dat meestal in een rustig tempo voortkabbelt, met af en toe een kleine barrage. Een spannend en afwisselend landschap. Na elke bocht is het uitzicht weer anders met meestal tal van fantastische doorkijkjes .....

meer

Klimmen

In de tweede helft van de 20e eeuw heeft Sy zich stap voor stap ontwikkeld tot een waar klimparadijs. Na een klimverbod van bijna 20 jaar is het sinds kort gelukkig weer mogelijk om in de regio Sy op diverse rotsmassieven weer te klimmen. De Club Alpin Belge heeft laten weten dat er een nieuwe milieuvergunning voor het Vignobles massief is. Veel klimplezier gewenst.

meer

Grotten

In de directe omgeving van Sy en de Ourthe bevinden zich een paar kleine - vrij toegankelijke - grotten. En het heeft uiteraard iets avontuurlijks: het verkennen van een "echte" grot. Toch raden wij u, in het belang van uw eigen en andermans veiligheid, dringend aan om eerst goede nota te nemen van een aantal cruciale spelregels !!!!! U vindt ze op deze pagina over grotten ...........

meer

Wintersport

Het lijkt erop dat de winters in West-Europa de afgelopen jaren weer wat strenger geworden zijn. In Zuid-Limburg en in de Ardennen zijn de vorst- en sneeuw-condities inmiddels een stuk gunstiger voor de echte liefhebbers van de wintersport. Meestal is er in de periode begin december t/m eind februari sprake van winterpret en zijn diverse pistes geopend. Op deze pagina tevens de actuele weersvooruitzichten.

meer